niste och bäck


Niste och Bäck


Eva Niste (sång, mm) och David Bäck (piano, mm) har som två planeter i ett musikaliskt stjärnsystem spelat tillsammans i olika sammanhang i över 25 år. Då och då möts våra omloppsbanor genom jazz, visor, folkmusik, pop, sydamerikansk och afrikansk musik, på klubbar, musikföreningar, restauranger, för företag och i kyrkor - i Sverige eller på andra sidan jordklotet.


Bilder från Bäckbrothers jazz tivolis jazzklubb på restaurang "Holy Moly" i Göteborg.

Foto: Ralf Rosengren


Eva på HolyMoly
David på HolyMoly


40-tal, 50-tal, 60-tal...


Ett återkommande tema för oss har blivit våra föreställningar för den äldre publiken, där vi tillsammans minns gamla tider genom musik från 40-, 50- och 60-talet. Det hela började med en turné 2007 runt om i Västra Götaland för dåvarande Musik i Väst med programmet "Äntligen maj 1945!”. Klädda som på 40-talet reste vi i tanken tillbaka till krigsslutet i maj 1945 där publiken bjöds på Ellington, Miller, Taube och fransk chanson.  Sväng, sköna toner och allsång blandades med några stänk av dramatiska tidsskildringar. Föreställningen upprepades senare runt om i Göteborg på träffpunkter och äldreboenden i Speldags regi.

 

Lyssna på ett litet potpurri med utdrag från föreställningen "Äntligen maj 1945"2014 hade vi premiär på programmet ”Låt hjärtat va med” som även denna gång bygger på minnenas musik. Här det hjärtat och kärleken som löper som en varm, röd tråd genom programmet. Med text och musik drömmer vi oss tillbaka till en svunnen tid då hela Sverige bänkade sig framför TVn till Jubel i busken och Hasse och Tages revyer. Vi är med när Edit Piaf står på scen i Paris. När Evert Taube vandrar på stranden hand i hand med sin käresta. 


Några röster från publiken:

"Mycket medryckande program, bra samspel med publiken även lite spontandans. Publiken var stormförtjust."

"Alla tyckte det var väldigt bra."


Under senare år har vi dammat av "Låt hjärtat va med" igen vid förfrågan. Ta kontakt med oss om du vill att vi kommer och spelar.


Mera om Niste och Bäck

 

Vi är bägge utbildade på Musikhögskolan i Göteborg. 

Eva har en bakgrund som sångare, trombonist och kör- och ensembleledare i en mängd olika sammanhang och genrer. Läs mer om mina musikaliska sammanhang under övriga flikar på hemsidan. 


David är pianist i Bäckbrothers jazz tivoli, som driver en jazzklubb i Göteborg sedan 2003. Han har undervisat och turnerat i Afrika och Mellanöstern genom olika Sida-projekt sedan 1999. Jobbat för Kultur i Väst, Scen och musik i Sörmland och Musik i Halland med olika produktioner. Har gjort flera vändor i Europa tillsammans med My Engström Renman, och turnerat med Nils Landgren och Bohuslän Big Band från Skåne till Lappland. Leder sedan flera år tillbaka World Music Culture Club som spelar musik från alla världens hörn. Turnerat i Europa och Afrika med Deodato Siquir.

 

Kontakt: Eva Niste, e-post, tel 0709-441088

David Bäck, e-post, 0737-147839

Eva Niste o David Bck, 07

Copyright © All Rights Reserved